Fondul Proprietatea (FP) a declansat actiuni legale impotriva hotararii actionarilor Hidroelectrica care au aprobat actiunea in justitie impotriva Oanei Truta si, implicit, revocarea acesteia din Consiliul de Supraveghere al producatorului de energie.

"Fondul Proprietatea isi exprima indignarea totala fata de eliminarea Oanei Truta (n.red. reprezentantul FP in board-ul Hidroelectrica) din Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica la data de 31 august 2017 si considera ca actiunile intreprinse de Ministerul Energiei sunt nefondate si abuzive", mentioneaza reprezentantii Fondul Proprietatea intr-un comunicat oficial.

Acestia mentioneaza ca propunerea Ministerului Energiei nu include motivatia pentru initierea procedurii judiciare impotriva Oanei Truta. "De asemenea, Ministerul si Hidroelectrica au ignorat dreptul legal la informare, blocand accesul Fondului Proprietatea la documentatia AGA. Fondul Proprietatea considera ca aceste actiuni reprezinta represalii din partea Ministerului Energiei pentru a inlatura un membru al Consiliului de Supraveghere care, prin exercitarea atributiilor sale legale, de administrare, s-a opus actiunilor anumitormembri ai organelor societare care au amenintat implementarea principiilor de guvernanta corporativa in Hidroelectrica", mai spun reprezentantii Fondului, care subliniaza ca Oana Truta s-a opus numarului tot mai mare de actiuni ce incalca legislatia privind guvernanta corporativa, care au fost luate de Ministerul Energiei in cadrul Hidroelectrica de la inceputul anului.

In opinia Fondului Proprietatea, Ministerul Energiei ar trebui sa se concentreze asupra crearii unui climat in care toate partile implicate sa poata contribui la indeplinirea prioritatilor Hidroelectrica, in loc sa adopte decizii abuzive.

Reprezentantii FP atrag atentia ca in actualul mandat al ministrului Energiei, Toma Petcu, nu au fost adoptati pasi concreti in directia listarii companiei; nu exista pasi concreti si decizii care sa fi justificat intarzieri suplimentare in listarea Hidroelectrica; au existat incercari inadecvate din partea Ministerului de a interveni in activitatea de zi cu zi a companiei; iar persoane lipsite de experienta au fost numite in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, in mod evident fara un proces de selectie competitiv si transparent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri