Update: Johan Meyer, Co-CEO si Co-Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea, a explicat ulterior motive deciziei de a cauta un cumparator pentru actiunile Hidroelectrica.

"Am decis sa evaluam optiunile strategice pentru participatia noastra la Hidroelectrica, din cauza lipsei de progres privind listarea propusa a companiei, in ciuda conditiilor favorabile de piata si a interesului semnificativ manifestat de investitori. In plus, in opinia noastra, o baza mai larga de actionari, pe langa Fondul Proprietatea, va continua sa consolideze guvernanta corporativa adecvata si sa monitorizeze in permanenta nivelul de transparenta si responsabilizare a conducerii pentru performanta generala a companiei. Fondul Proprietatea isi va pastra pozitia ferma impotriva oricaror actiuni care ameninta sa distruga valoarea companiei.In acelasi timp, strategia preferata de Fond este listarea Hidroelectrica, iar cele doua procese pot fi combinate in scopul maximizarii valorii companiei pentru actionarii nostri”, a declarat Johan Meyer.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock