Statul roman a emis noi solicitari pentru dividende suplimentare, de data aceasta fiind randul Transelectrica (TEL) si Transgaz (TGN) sa acorde actionarilor sume mai mari din rezerve, dupa ce zilele trecute Ministerul Energiei a facut solicitari similare la Conpet (COTE) si Romgaz (SNG).

In cazul Transelectrica, statul a cerut 170,7 mil. lei din rezervele de anii trecuti ale societatii, suma care echivaleaza cu un dividend brut de 2,328 lei/actiune. Avand in vedere cotatiile de la finalul sedintei de marti, noul dividend ar avea un randament de 8,1%.

La Transgaz, solicitarea statului vizeaza suma de 171 mil. lei, adica 14,53 lei/actiune, dividendul avand astfel un randament brut de circa 3,6%.

Actiunile Transelectrica au inchis sedinta de tranzactionare de marti in scadere cu 1%, in vreme ce Transgaz a urcat cu 0,2%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri