Fondul Proprietatea (FP) va continua sa fie administrat de compania americana Franklin Templeton, actionarii Fondului aproband marti prelungirea mandatului de management cu inca 2 ani.

La Adunarea Generala a Actionarilor Fondul Proprietatea de marti, actionarii au votat pentru continuarea mandatului Franklin Templeton, americanii administrand FP din anul 2010.

Tot la AGA de marti, actionarii au aprobat si un nou program de rascumparare de actiuni pentru un numar maxim care va fi determinat astfel incat numarul total de actiuni proprii neanulate (achizitionate in cadrul acestui program si/sau in cadrul programelor anterioare) sa nu depaseasca 20% din valoarea capitalului social subscris.

Pe ordinea de zi a Adunarii Generale s-a aflat si numirea Deloitte in calitate de auditor al Fondul Proprietatea. Potrivit hotararii actionarilor, compania de consultanta urmeaza sa primeasca un maxim de 74.000 euro + 9.500 lire sterline (fara TVA)pentru auditarea situatiilor financiare aferente anului 2017, 83.700 EUR + 9.500 GBP (fara TVA) pentru anul 2018 si 75.300 EUR + 9,500 GBP pentru anul 2019.

Actiunile Fondul Proprietatea se tranzactionau marti pe Bursa de Valori Bucuresti la un pret de 0,847 lei, in crestere cu 0,24%.

Sursa foto: Wikimedia / BrokenSphere

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri