ASF a aprobat saptamana aceasta prospectul, societatea realizand ultimele demersuri necesare listarii pe bursa. IPO-ul va fi intermediat de casa de brokeraj Goldring, care anul acesta a adus pe BVB si producatorul de utilaje industriale AAGES Targu Mures (AAG). Principalii actionari ai societatii sunt Gabriel Login si Dan Niculae, cu 60%, respectiv 40% din capital.

La sfarsitul anului trecut, Transilvania Broker avea o cota de piata de 5,8%, prime intermediate de 360 mil. lei si 925.000 clienti unici.

Conform raportarilor transmise de societatile de asigurare pana la data de 5 septembrie 2017, in primul semestru al acestui an, societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au inregistrat un profit cumulat de 5,04 mld. lei, cu 8% mai mult decat in perioada similara din 2016.

Avand in vedere faptul ca s-a inregistrat o scadere a comisionului pe RCA, fapt care a redus veniturile brokerilor cu circa 27%, Transilvania Broker a decis sa ia o serie de masuri pentru a compensa scaderile de comisioane si plafonarile preturilor la politele RCA.

Transilvania Broker, al...
Citeste si: Al treilea cel mai mare broker de asigurari din Romania se listeaza...

“Pentru inceput, compania Transilvania Broker si-a restructurat portofoliul, crescand ponderea asigurarilor facultative. Aceasta decizie a dus la cresteri importante inregistrate la sfarsitul S1 2017 fata de aceeasi perioada a anului 2016”, mentioneaza oficialii companiei.

Astfel, Transilvania Broker a inregistrat o crestere de 62% pe segmentul asigurarilor de sanatate, de 28% pe asigurarile de viata, de 13% pe asigurarile de garantii, de 6% pe asigurarile de incendiu si de 5% pe asigurarile de raspunderi.

Comisionul mediu pe piata de brokeraj calculat ca raport intre primele intermediate si veniturile obtinute de primii 10 brokeri de asigurare in primul semestru al anului 2017 a fost de 14,8%, fata de 17,25% in S1 2016.

In acest top, Transilvania Broker a obtinut una din cele mai mari valori ale comisionului mediu de pe piata, de 15,17%.

Ce sunt ofertele de actiuni...
Citeste si: Ce este un IPO si de ce ar investi cineva in KFC sau in brokeri?

Sursa foto: Shutterstock