Consiliul de Administratie al Bancii Transilvania (TLV) a aprobat joi perfectarea tranzactiei pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni (99,15%) detinut de catre Eurobank Group in capital social al Bancpost S.A., informeaza Banca Transilvania intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Semnarea contractului urmeaza sa aiba loc vineri.

"In cadrul tranzactiei, BT dobandeste si participatii in capitalul social al societatilor din Grupul Eurobank din Romania, respectiv ERB Retail Services IFN SA si ERB Leasing IFN SA. Atat Banca Transilvania cat si Bancpost S.A. vor actiona ca entitati separate pana la finalizarea tranzactiei, urmand ca doar dupa aceasta data sa aiba loc procesul de integrare a Bancpost SA in cadrul BT. Integrarea Bancpost SA in cadrul BT va avea loc dupa indeplinirea procedurilor legale si dupa solicitarea si obtinerea tuturor aprobarilor necesare din partea autoritatilor competente", se precizeaza in raportul BT citat de Agerpres.

Conform acordului incheiat cu autoritatile de concurenta din Uniunea Europeana, pana in 2018 Eurobank trebuie sa vanda active in afara Greciei in valoare de 8,7 miliarde de euro. Eurobank a anuntat ca potentiala vanzare va include subsidiarele sale din Romania: Bancpost, ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN.

Bancpost, cu active totale de 3,1 miliarde de euro si 2.255 angajati, are o retea de 148 de sucursale in Romania, tara fiind astfel una dintre cele mai mari piete ale Eurobank din afara Greciei.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare banca din Romania si nucleul Grupului Financiar BT. Activitatea sa este organizata pe trei linii principale de business: Corporate, IMM si Retail. Banca are 2,2 milioane de clienti, peste 7.000 de angajati si peste 500 de sedii. Grupul BT are expertiza in Republica Moldova din 2008 datorita subsidiarei BT Leasing MD, lider de piata in Republica Moldova in functie de valoarea finantarilor de mijloace fixe acordate in leasing.

Banca Transilvania a afisat un profit net in valoare de 779,843 milioane de lei pentru primele noua luni din acest an, in crestere cu 18,70% fata de perioada similara a anului trecut, in timp ce grupul BT a raportat un rezultat net in crestere cu 18,85%, la 829,489 milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare la 30 septembrie, remise luni Bursei de Valori Bucuresti.

Sursa foto: Banca Transilvania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri