Greg Konieczny, vicepresedinte executiv Franklin Templeton, considera „cu adevarat frustrant” faptul ca guvernul actual a ocolit reformele care au fost implementate in cadrul programului Fondului Monetar International. Intr-o postare pe blogul lui Mark Mobius, acesta detaliaza cum se vad politicile guvernului actual dinspre Franklin Templeton.

„Romania este o alta tara unde principalele provocari si riscuri pot fi atribuite politicii locale. Recent, o crestere semnificativa a cheltuielilor bugetare si lipsa de respect fata de legea guvernarii corporative la numirea consiliilor de administratie in intreprinderi de stat sunt doar doua exemple. Noi credem ca aceste politici vor fi corectate in curand”, explica Konieczny.

Economia in plina expansiune, cu o crestere a PIB de peste 8% in trimestrul al treilea poate sa insemne o serie de oportunitati de investitii interesante.

„In plus, presupunand ca programul de lansare a ofertelor publice initiale, investitorii pot beneficia de o potentiala imbunatatire a Romaniei de la statutul de piata de frontiera la cel de piata emergenta, conform indicelui MCSI, in urmatorii trei ani”, a mai spus acesta.

In aceea ce priveste aderarea la zona euro, Konieczny crede ca sunt sanse sa respectam tinta pentru anul 2022, in ciuda recentelor provocari bugetare.

Privire macro de ansamblu

In aceeasi postare, Konieczny remarca faptul ca economiile din Europa de Est au performat foarte bine, pe fondul cresterii costumului intern si a sustinerii din piata modiala, cu rate ale dobanzii mici si crestere a investitiilor.

Pietele au ignorat in mare masura preocuparile legate de potentialul impact negativ al Brexitului asupra UE.
Greg Konieczny

„Suplimentar, noi vedem o tendinta accelerata a companiilor internationale de a muta centrele de productie si de servicii catre Europa Centrala si de Est. Drept urmare, exporturile din regiune ar trebui sa fie benefice in continuare. Inca mai gasim o multime de afaceri in regiune in comparatie cu alte piete emergente. Consideram ca evaluarile companiilor cotate la bursa par atragatoare, in special in spatiul destinat consumatorilor, precum si al bancilor, care ar trebui sa beneficieze de cresterea potentiala a ratelor dobanzilor”, spune managerul.

Din punctul sau de vedere, cea mai importanta provocare pentru economiile regionale pare sa fie presiunea de crestere a salariilor din cauza nivelului foarte scazut al somajului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri