Activele nete ale celor 189 de fonduri de investitii deschise si inchise au scazut cu 0,8%, in noiembrie comparativ cu luna precedenta, pana la nivelul de 26,3 miliarde lei, inregistrand un avans de 5,2% in anul 2017, se arata intr-un comunicat al Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF) citat de Agerpres.

'Activele nete ale celor 74 de fonduri deschise locale au scazut cu 1,1% in luna noiembrie, pana la 22,7 miliarde lei (4,9 miliarde euro), in vreme ce cresterea in anul curent s-a diminuat la 3,6%. Fondurile deschise locale au inregistrat in luna noiembrie iesiri nete de 266,1 milioane lei (57,5 milioane euro), fiind vizate fondurile de obligatiuni si instrumente cu venit fix (-184 milioane lei), cele reunite sub categoria 'altele' (-92 milioane lei), cele monetare (-14,5 milioane lei), cele cu capital garantat (9 mil lei) si cele de actiuni (-1,2 milioane lei), in vreme ce fondurile diversificate (33,4 milioane lei) si cele de randament absolut (1,2 milioane lei) au beneficiat de intrari nete', se arata in document.

Activele nete exprimate in lei ale celor 98 de fonduri deschise straine distribuite in Romania au scazut cu 1,2% comparativ cu luna octombrie, pana la nivelul de 2,92 miliarde lei (629 milioane euro) si au inregistrat, de la inceputul anului, o crestere de 11,1%.

'Fondurile deschise straine distribuite in Romania, avand o pondere de 11,4% in totalul activelor fondurilor deschise de investitii, au inregistrat in luna noiembrie intrari nete de 17,4 milioane lei (3,76 milioane euro). Activele nete ale celor 17 fonduri inchise (cu exceptia SIF si FP) au crescut cu 10,7% in luna raportata, pana la 675,4 milioane lei (145,5 milioane euro). Aceste fonduri au avut intrari nete in luna noiembrie de 21,4 milioane lei (4,6 milioane euro) si au inregistrat o crestere a activelor nete in acest an de 36,9%', mentioneaza sursa citata.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri