Dupa o oferta de preluare esuata in 2009, Sanofi anunta ca vrea sa cumpere actiuni in valoare de 268 milioane lei pentru a prelua integral Zentiva SA (SCD). Pretul de cumparare oferit in cadrul ofertei publice de cumparare este 3,5 lei/actiune.

Dupa anuntul companiei, Actiunile Zentiva cresteau vineri pe Bursa de Valori Bucuresti cu 15%, pana la pretul de 3,3 lei/actiune.

Zentiva a primit pana acum angajamente de vanzare a actiunilor din partea actionarilor minoritari, reprezentand un procent de 10,4478% din capitalul social.

“Subscrierea in cadrul unei oferte publice de cumparare, in intregime, cu titlu exclusiv si liber de orice sarcini si orice alte drepturi ale unor terte parti, a dreptului de proprietate asupra tuturor actiunilor detinute de acestia in cadrul Zentiva SA precum si cu privire la orice alte actiuni suplimentare emise de Zentiva SA si pe care actionarii minoritari le pot detine la data ofertei publice de cumparare, cu conditia ca pretul de cumparare oferit in cadrul ofertei publice de cumparare sa fie 3,50 RON/actiune precum si ca oferta publica de cumparare sa fie lansata in cel mult 60 de zile lucratoare de la data de 14 decembrie 2017 (Perioada de Angajament)”, potrivit raportului Zentiva publicat pe BVB.

Zentiva are o capitalizare de 1,19 miliarde lei, francezii de la Sanofi fiind in prezent cel mai mare actionar al companiei, controland direct si indirect peste 80% din titlurile SCD.

Sursa foto: Shutterstock / 360b

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri