Mediul economic global va ramane pozitiv in primul trimestru din 2017, bursele vor creste probabil cu inca 5%, iar dolarul se va aprecia fata de euro, anticipeaza analistii Erste Group, proprietarul BCR.

Burse

La nivel global, bursele au crescut cu 4,1% (in euro) in T4 2017, reflectand astfel mediul economic per ansamblu pozitiv din toata lumea.

“Avand in vedere ca profitul companiilor este asteptat sa urce in urmatoarele trimestre, evaluarile partial ridicate ale actiunilor (indicatorul PER – price earnings ratio) inca nu par excesive. Diferenta de evaluare dintre bursa americana (PER anticipat pentru anul 2018 de 19,5x) si bursele din Europa (PER anticipat pentru anul 2018 de 14,7x) este justificata de viteza mai mare de crestere a companiilor americane lisate. Actiunile europene vin din urma cu o crestere impulsionata de trendul economic solid si de revenirea barilului de petrol”, spun analistii Erste.

In aceste conditii, austriecii mizeaza pe o crestere a burselor la nivel global de pana la 5% in primul trimestru din 2018. Actiunile par atractive si in contextul in care randamentele dividendelor sunt semnificativ peste cele ale titlurilor de stat. In Germania, de exemplu, bondurile guvernamentale se tranzactioneaza la randamente negative (-0,3% la maturitatea pe 5 ani), in vreme ce randamendul mediu al dividendelor europene este de 3,4%. Indicele american S&P 500 are un randament al dividendului de 1,9%.

Cititi articolul complet in Wall-Street PRO

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri