Mariana Gheorghe a renuntat la functia de Presedinte al Directoratului si CEO Petrom, sefa din ultimii 12 ani a companiei petroliere fiind inlocuita de Christina Verchere (foto), care anterior a ocupat mai multe functii de conducere in cadrul gigantului britanic BP.

“Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom S.A. a numit-o pe Christina Verchere in functia de Presedinte al Directoratului si Director General Executiv (CEO) al OMV Petrom SA. In conformitate cu Actul Constitutiv al OMV Petrom SA, numirea a fost facuta pentru perioada ramasa din mandatul Marianei Gheorghe, pana in data de 16 aprilie 2019. Christina Verchere a acceptat numirea si va prelua pozitia, in functie de disponibilitate, cel mai tarziu incepand cu 21 mai 2018”, a anuntat Petrom.

Inainte de sedinta Consililului de Supraveghere de marti, Mariana Gheorghe a renuntat la mandatul de Presedinte al Directoratului si CEO al OMV Petrom SA. Renuntarea va deveni efectiva la momentul in care succesoarea va prelua functia, cel mai tarziu pe 20 mai 2018.

Dupa 12 ani extrem de intensi petrecuti la OMV Petrom, consider ca este momentul sa renunt la aceasta functie si ca Christina Verchere si o noua generatie de lideri sa continue constructia unei companii puternice. Sunt onorata ca am fost implicata in transformarea OMV Petrom si in dezvoltarea potentialului sau de crestere

Mariana Gheorghe - actualul CEO Petrom

Potrivit reprezentantilor Petrom, Christina Verchere si Mariana Gheorghe vor lucra in urmatoarele luni indeaproape pentru o tranzitie lina si pentru atingerea obiectivelor companiei si a potentialului de crestere al acesteia.

Christina Verchere este un lider de exceptie in domeniul de titei si gaze, cu o remarcabila intelegere a industriei. Suntem incantati ca se va alatura Grupului OMV ca CEO al celei mai importante subsidiare, OMV Petrom SA. Selectarea Christinei Verchere a avut loc dupa o evaluare complexa si detaliata a candidatilor externi si interni, condusa de Consiliul de Supraveghere.

In ultimul deceniu, OMV Petrom a devenit o companie internationala competitiva si foarte profitabila sub conducerea Marianei Gheorghe. Ne exprimam recunostinta pentru performanta solida si leadership-ul Marianei Gheorghe, pe care aceasta le-a dovedit fata de OMV Petrom in ultimii 12 ani

Rainer Seele, presedinte al Consiliului de Supraveghere OMV Petrom

Christina Verchere a ocupat anterior functia de presedinte si CEO BP Canada Energy Group (2012 – 2014). Cea mai recenta functie detinuta de Verchere in cadrul BP a fost cea de Presedinte regional pentru Asia Pacific, in Jakarta, Indonesia.

OMV Petrom este o companie remarcabila, cu un potential imens, cu expertiza extinsa si angajati de prima clasa. Sunt incantata sa-mi asum aceasta responsabilitate si entuziasmata in ceea ce priveste mutarea la Bucuresti

Christina Verchere, viitorul CEO Petrom

Christina Verchere si-a inceput cariera in 1993, dupa finalizarea studiilor in Economie la Universitatea Aberdeen, Scotia si a lucrat peste 20 de ani in cadrul BP, unde a detinut numeroase pozitii de conducere, in Marea Britanie, SUA si Canada. Incepand din 2014, a ocupat functia de Presedinte regional pentru Asia Pacific, in Jakarta, Indonesia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri