Romania Investeste ofera publicului larg posibilitatea de a intelege mecanismele care stau in spatele functionarii fondurilor de investitii si o descriere completa a modului in care iti poti gestiona eficient economiile personale.

Platforma integreaza un instrument de auto-profilare necesar persoanelor care doresc sa isi inteleaga apetitul pentru risc si comportamentul financiar atunci cand isi gestioneaza propriul buget. Pentru o evaluare mai buna a propriului viitor financiar, Romania Investeste pune la dispozitia celor interesati si un instrument de simulare istorica a fondurilor de investitii existente, astfel incat viitorii investitori sa se familiarizeze cu acest domeniu.

”Piata financiara ne-a obisnuit cu termeni cum sunt ”riscul”, ”asumarea riscului”, ”previzionarea castigurilor”. Cred ca acest jargon, potrivit pentru filmele de actiune din domeniul financiar fac rau atunci cand ne intoarcem in lumea reala. Investitiile nu trebuie confundate cu adrenalina unui film pentru ca este deosebit de important sa intelegem ca nu te joci cu banii tai. E nevoie de echilibru si maturitate, de decizii cumpanite si intemeiate pe informatii cat mai detaliate. Asta incercam noi sa facem prin intermediul platformei Romania Investeste, sa informam si sa ajutam la calibrarea deciziilor personale. Nu incurajam niciodata riscul de dragul riscului”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Dragos Neacsu, CEO Erste Asset Management Romania.

Castiguri din investitii de...
Citeste si: Castiguri din investitii de peste 10%? Un unicorn in urmatorii ani

Sursa foto: Shutterstock