Grupul TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din Romania si unul dintre principalii producatori de materiale pentru piata constructiilor si instalatiilor, a anuntat dobandirea controlului asupra Depaco. Pretul pachetului majoritar de 67% a fost de 12,35 milioane euro.

Teraplast a incheiat o promisiune de vanzare-cumparare cu asociatii minoritari ai Depaco, pentru restul participatiei detinute de acestia de pana la 100% din companie. Tranzactia se va realiza in termen de cel mult 4 ani, la un pret corelat cu rezultatele Depaco din anii urmatori.

Grupul TeraPlast a dobandit controlul asupra Depaco dupa ce a primit aviz favorabil din partea Consiliului Concurentei. Avizul vine dupa ce Grupul TeraPlast a ajuns la o detinere de 67% din capitalul social al Depaco in luna noiembrie a anului trecut.

Afacerile Depaco au crescut in 2017 inregistrand o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro, cu o crestere de 45% fata de 2016. Pentru 2018, TeraPlast isi propune sa continue aceasta ascensiune si sa realizeze o crestere de peste 50% a business-ului Depaco.

In prezent, Depaco deruleaza planuri de dezvoltare ale fabricii de la Baicoi (jud. Prahova) si a celei din Podari (jud.Dolj) cu scopul de a mari capacitatile de productie si logistica.

Teraplast mizeaza pe...
Citeste si: Teraplast: Asteptam demararea proiectelor de infrastructura in S2

„Noul an este unul reprezentativ pentru Depaco, tot mai prezent pe pietele din Europa. In ceea ce priveste urmatoarea perioada, ne propunem extinderea business-ului in toate zonele, acolo unde suntem mai putin prezenti – atat in Romania, in special in zona nord, cat si in zonele adiacente. Totul va fi bazat pe o putere financiara mai mare si pe o forta de vanzari mai buna, ceea ce ne va ajuta sa realizam pachete complete de produse pe nevoile clientilor si astfel sa aducem complementaritate afacerii noastre”, spune, intr-un comunicat de presa, Valeriu Irimescu, director General Depaco.

Grupul TeraPlast isi propune pentru anul 2018 o cifra de afaceri de peste 900 de milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Teraplast preia pachetul majoritar la Depaco