Donald Trump, presedintele SUA, si-a aratat nemultumirea fata de recenta cadere a bursei americane in ciuda stirilor macroeconomice pozitive publicate in ultima perioada. Intr-o postare facuta pe contul sau de Twitter, Trump a subliniat ca bursa nu mai are evolutii “ca pe vremuri”.

“Pe vremuri, bursa crestea la aparitia stirilor pozitive. Astazi, bursa scade cand avem vesti bune. O mare greseala, si avem atat de multe stiri bune despre economie!”, a mentionat Donald Trump.

Potrivit unui raport publicat saptamana trecuta, numarul locurilor de munca din sectorul privat american a urcat cu 234.000 in luna ianuarie, cifra semnificativ peste asteptarile economistilor. Un alt raport a aratat insa ca in aceeasi luna salariile americanilor au inregistrat cel mai rapid ritm de crestere din ultimii 9 ani.

O crestere foarte rapida a salariilor amplifica insa temerile inflationiste. Investitorii se tem ca o inflatie foarte ridicata va forta Rezerva Federala sa mareasca dobanzile, fapt care ar face titlurile de stat sa devina mai atractive decat actiunile.

Bursa din New York a scazut luni cu 4,6% pe indicele Dow Jones, mai mult chiar si decat scaderea inregistrata dupa anuntul falimentului Lehman Brothers din septembrie 2008. Caderea bursei americane s-a reflectat rapid in evolutia de saptamana aceasta a burselor din intreaga lume, inclusiv a Bursei de Valori Bucuresti. Pietele au fost insa in revenire pe parcursul ultimelor doua sedinte de tranzactionare.

Sursa foto: WhiteHouse.gov

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri