Guvernul va cere si in acest an companiilor de stat sa distribuie cel putin 90% din profitul din 2017 sub forma de dividende, o propunere in acest sens fiind discutata in sedinta de joi a Cabinetului Dancila.

Guvernul va discuta in sedinta de joi un memorandum cu tema "Mandatarea reprezentantilor statului in Adunarea generala a actionarilor/Consiliul de administratie, dupa caz, la societatile nationale, companiile nationale si societatile cu capital integral sau majoritar de stat, precum si la regiile autonome, in vederea luarii masurilor ce se impun pentru repartizarea unei cote de minim 90% din profitul net realizat al anului 2017 sub forma de dividende/varsaminte la bugetul de stat", scrie Hotnews.

Dividendele generoase acordate de companiile de stat au fost principala tema investitionala pe Bursa de Valori Bucuresti anul trecut. In toamna, Guvernul PSD a cerut companiilor de portofoliu sa faca distributii suplimentare, din rezerve, pe langa rata initiala de distributie de 90% din profit.

Potrivit estimarilor facute anterior de analisti, Transgaz, Nucelarelectrica, Romgaz si Conpet ar putea sa ofere dividendele cu cele mai mari randamente in 2018, daca memorandumul Guvernului va fi aplicat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri