“Nu ne asteptam ca Hidroelectrica sa mai fie listata in 2018. La cum arata situatia in prezent, ar fi aproape imposibil ca acest lucru sa se intampla pana la finalul anului. Nu am avut inca nicio intalnire cu noul premier, insa bineinteles ca vrem sa discutam in viitor”, a declarat Greg Konieczny, cel care conduce Fondul Proprietatea din 2010, de cand americanii de la Franklin Templeton au preluat oficial administrarea FP. Konieczny va renunta la functie in aprilie anul acesta, pozitia de manager unic de portofoliu al Fondul Proprietatea urmand sa fie preluata de sud-africanul Johan Meyer.

Cea mai importanta piedica in calea listarii Hidroelectrica ramane alegerea unui management profesionist, cu mandate pe termen lung. In adunarea generala a actionarilor din 9 ianuarie 2018, Guvernul a aprobat numirea unui consiliu interimar la Hidroelectrica, cu un mandat de 4 luni. Decizia vine dupa prelungiri succesive incepand cu 29 aprilie 2017.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Agerpres