Zentiva NV, companie controlata de francezii de la Sanofi, anunta oficial ca vrea sa cumpere toate actiunile pe care nu le detine in cadrul producatorului roman de medicamente Zentiva SA (fosta Sicomed - SCD), valoarea maxima a tranzactiei urmand sa ajunga la 267,3 milioane lei. Pretul de cumparare oferit in cadrul ofertei publice de cumparare este 3,5 lei/actiune.

Astfel, in perioada 20.02.2018 - 05.04.2018, Zentiva N.V. initiaza oferta publica de cumparare in vederea achizitionarii tuturor actiunilor societatii Zentiva aflate in circulatie si care nu sunt detinute de aceasta si de persoanele cu care actioneaza in mod concertat. Este vorba de un numar de 76.377.607 actiuni, reprezentand 18,32% din capitalul social al societatii.

Intermediarul ofertei publice de cumparare este BRD – Groupe Societe Generale S.A.

Zentiva are o capitalizare de 1,41 miliarde lei, francezii de la Sanofi fiind in prezent cel mai mare actionar al companiei, controland direct si indirect peste 80% din titlurile SCD.

Compania este parte a grupului Sanofi incepand cu luna martie 2009. Portofoliul de produse al companiei acopera mai multe arii terapeutice, concentrandu-se mai mult asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice.

Te invitam la HealthCare Trends, eveniment wall-street.ro, sa afli mai multe despre tendintele din piata farmaceutica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri