“Orice investitor financiar isi doreste ca la un moment dat sa isi lichideze investitia. Anul trecut, am avut o discutie foarte deschisa cu domnul Bostan (n.red. fondator si CEO Purcari) in care dansul si-a exprimat intentia de a ramane in companie cu o cota semnificativa de actiuni. Din acest motiv nu ne-am exercitat dreptul pe care il aveam, de a-l ‘atrage’ intr-o vanzare a intregii participatii pe care o detinea in cadrul Purcari catre un investitor strategic. Am vazut IPO-ul ca un compromis foarte bun prin care fondul nostru reuseste sa realizeze o lichidare partiala a acestei investitii, iar domnul Bostan ramane cel mai mare actionar”, a declarat Vasile Tofan (foto centru), partener Horizon Capital.

Un procent de 49% din totalul actiunilor Purcari au fost vandute in IPO, pretul ofertei fiind stabilit la 19 lei/actiune (minimul intervalului mentionat in Prospect), iar valoarea tranzactiei ajungand la 186 mil. lei.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont