Aceste documente sunt necesare la dezbaterea succesiunilor, pentru includerea in masa succesorala a instrumentelor financiare evidentiate in conturile titularilor decedati, in vederea mentionarii acestora in certificatele de mostenitor.

Astfel, persoanele care detin calitatea de mostenitor vor fi scutite de efectuarea unor demersuri suplimentare pentru a intra in posesia tuturor documentelor necesare dezbaterii succesiunii, respectiv pentru includerea in masa succesorala alaturi de celelalte titluri de proprietate si a celor asupra instrumentelor financiare detinute de defunct.

„Acest parteneriat este un pas important inspre eficientizarea operatiunilor de transfer al tuturor drepturilor de proprietate in cazurile de succesiune. Procesul va fi mult mai facil si se asigura, astfel, posibilitatea efectuarii transferului instrumentelor financiare intr-un termen mai rapid. Aceasta colaborare reconfirma preocuparea noastra pentru optimizarea serviciilor oferite si pentru intampinarea nevoilor detinatorilor. Vom continua pe viitor sa identificam si alte modalitati de imbunatatire a serviciilor oferite de Depozitarul Central, astfel incat acestea sa poata fi utilizate cu usurinta de catre romani”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Silvia Buicanescu, director general al Depozitarului Central.

Depozitarul Central inregistreaza transferuri directe asupra instrumentelor financiare, din contul unei persoane decedate in conturile mostenitorilor mentionati in certificatul de mostenitor. In inregistrarea acestor tipuri de transferuri directe, se au in vedere instrumentele financiare mentionate in masa succesorala, asa cum sunt acestea evidentiate in certificatul de mostenitor.

Analiza: Fara investitii,...
Citeste si: De ce risca bucurestenii sa ramana fara apa calda si caldura la iarna?