Amanarea constanta a listarilor pe bursa ale companiilor de stat, precum si amanarea dezbaterilor in Senat pe tema Fondului Suveran de Investitii (FSI), sunt printre cele mai importante probleme ale pietei de capital romanesti in prezent, considera Mircea Ursache, vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

"Unul dintre lucrurile care nu ne plac in piata este faptul ca statul a uitat de listarile promise pe Bursa de Valori Bucuresti. Suntem in situatia in care am jucat alba-neagra cu listarea Hidroelectrica. Investitorii au nevoie sa stie ce se va 'produce' in piata pentru a-si planui investitiile. In privinta Fondului Suveran, nu pot sa spun decat ca saptamana trecuta am reusit 'performanta' sa amanam pentru a cincea oara dezbaterea programata in Senat", a declarat Mircea Ursache, in cadrul conferintei The New Market, organizata de wall-street.ro.

Vicepresedintele ASF spune in schimb ca piata de capital romaneasca face progrese in privinta clarificarii si armonizarii regulamentelor romanesti cu cele europene. Potrivit acestuia, transpunerea directivei MiFID II in legislatia locala a intrat in linie dreapta, dupa ce saptamana trecuta proiectul de lege a obtinut avizul BNR iar in prezent se afla la Ministerul Justitiei pentru un nou aviz.

A noua editie a conferintei The New Market este organizata de wall-street.ro cu sprijinul Electrica, Fondul Proprietatea, SIF Banat-Crisana, Depozitarul Central si SIF Muntenia.

Citeste si:
The New Market: Plusurile si minusurile ultimului an pe bursa
The New Market: Plusurile si...

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »



Citeste si
Fondul Proprietatea ar putea sa revina la dividende in 2018