Consiliul de Administratie al SIF Oltenia (SIF5) va propune actionarilor in urmatoarea Adunare Generala un dividend brut de 0,07 lei/actiune, precum si un program de rascumparare ce vizeaza maxim 5,6% din capitalul societatii.

SIF Oltenia se tranzactiona joi pe Bursa de Valori Bucuresti la un pret de 2,3 lei/actiune, ceea ce inseamna ca dividendul propus ar avea un randament de 3%, unul dintre cele mai mici oferite de companiile care se tranzactioneaza in piata principala.

Administratorii SIF5 subliniaza ca dividendul propus asigura o rata de remunerare a actionarilor de 3,7% calculata la pretul mediu de tranzactionare al actiunilor in 2017 (1,89 lei/actiune) si 3,2% calculata la pretul de inchidere pentru anul 2017 (2,18 lei/actiune).

Actionarii SIF Oltenia vor decide in Adunarea Generala Extraordinara din data de 25 aprilie si in privinta demararii unui program de rascumparare ce vizeaza maxim 32.704.000 actiuni, la un pret cuprins intre 1,5 si 2,5 lei/actiune.

Valoarea programului de rascumparare ar putea ajunge la cel mult 49 mil. lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri