Transgaz a semnat, in 23 martie, contractul pentru executia celor 3 statii de comprimare gaze de cate 10 MW prevazute in proiectul BRUA Faza 1, iar in data de 14 aprilie va fi semnat semnat ordinul de incepere a lucrarilor, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei citat de Agerpres.

Conform documentului, contractul a fost castigat de un consortiu de firme romanesti condus de INSPET SA Ploiesti. Valoarea contractului este 288,742 milioane de lei, la care se adauga TVA, potrivit prevederilor legale in vigoare, fara cheltuieli diverse si neprevazute, defalcat dupa cum urmeaza: 96,271 milioane lei pentru lucrarile de executie la Statia de comprimare gaze Podisor; 96,446 milioane lei pentru lucrarile de executie la Statia de comprimare gaze Bibesti, 94,692 milioane lei pentru lucrarile de executie la Statia de comprimare gaze Jupa si 1,331 milioane lei pentru serviciile de mentenanta ale celor 3 statii de comprimare mentionate mai sus.

'Transgaz este una dintre cele mai importante companii din portofoliul Ministerului Economiei si este, cu siguranta, una dintre cele mai active companii. Transgaz este angrenat in acest moment in mai multe proiecte de gazoducte care vor transforma compania intr-o multinationala romaneasca la nivel regional. De departe cel mai important proiect strategic este BRUA, unde ordinul de incepere a lucrarilor pentru statiile de comprimare gaze a fi semnat pe 14 aprilie. Il felicit pe domnul Sterian pentru modul in care echipa Transgaz a gestionat acest proiect pana acum', a declarat ministrul Economiei, Danut Andrusca.

La randul sau, Ion Sterian, directorul general Transgaz SA, a subliniat importanta strategica a inceperii lucrarilor la faza 1.

'Realizarea infrastructurii BRUA Faza 1 va ridica nivelul de securitate energetica a Romaniei si va deschide noi oportunitati pentru implicarea furnizorilor de echipamente si servicii energetice. BRUA Faza 1 va asigura crearea de noi locuri de munca pentru lucrarile de executie si pentru exploatare pe teritoriul Romaniei. Investitia in cele 3 statii de comprimare gaze este o dovada in plus a capacitatii acestei companii-fanion de a realiza proiecte strategice ambitioase', a declarat Ion Sterian, Directorul General Transgaz SA.

Proiectul BRUA Faza 1 presupune construirea pe teritoriul Romaniei a unei conducte de transport de gaze naturale ce va facilita conexiunea dintre conductele existente, de la Podisor pana la Recas, pe directia Podisor-Corbu-Hurezani-Hateg-Recas si consta in: constructia conductei transport gaze naturale Podisor-Recas in lungime de 479 km, statie de comprimare gaze Podisor, statie de comprimare gaze Bibesti, statie de comprimare gaze Jupa, fiecare statie fiind echipata cu cate doua agregate de comprimare (unul in functiune si unul de rezerva) cu posibilitatea de asigurare a fluxului bidirectional de gaze.

Gazoductul va traversa judetele Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Arges, Olt, Valcea, Gorj, Hunedoara, Caras-Severin si Timis. Termenul de finalizare a Fazei I a BRUA este, conform calendarului, anul 2019.

Ministerul Economiei precizeaza in comunicat faptul ca Proiectul BRUA Faza 1 nu este in legatura cu gazele din Marea Neagra, ci este in legatura cu terminalele LNG din nordul Greciei si cu gazele din coridorul sudic din zona Marii Caspice.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri