Administratorii SIF Moldova (SIF2) le vor propune actionarilor in Adunarea Generala programata in data de 27/28 aprilie schimbarea denumirii companiei in First Romania Capital Invest. Aceasta ar putea sa fie prima schimbare a denumirii unei societati de investitii financiare din piata de capital romaneasca.

Infiintate in anii '90, societatile de investitii financiare (SIF) au fost vehiculele prin care o buna parte din economia Romaniei a fost distribuita catre populatie dupa schimbarea regimului comunist. Cele cinci societati financiare au primit actiuni gratuite la companiile din portofoliul statului, acestea fiind denumite si impartite in functie de regiunile istorice ale tarii: SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3), SIF Muntenia (SIF4) si SIF Oltenia (SIF5).

SIF Moldova este in prezent al doilea cel mai mare SIF din piata, administrand o avere totala de 2,04 mld. lei. SIF Banat-Crisana se afla pe primul loc, cu active totale de 2,5 mld. lei.

In AGA de luna viitoare, actionarii SIF Moldova vor decide si in privinta distribuirii unui dividend de 0,05 lei/actiune, precum si cu privire la initierea unui program de rascumparare a maxim 11 milioane de actiuni cu scopul reducerii capitalului social (1,09% din capital).

Actiunile SIF2 se tranzactionau luni in scadere cu 1%, pana la nivelul de 1,542 lei/titlu. Avand in vedere aceasta cotatie, compania este evaluata la 1,56 mld. lei.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri