Infiintate in anii '90, societatile de investitii financiare (SIF) au fost vehiculele prin care o buna parte din economia Romaniei a fost distribuita catre populatie dupa schimbarea regimului comunist. Cele cinci societati financiare au primit actiuni gratuite la companiile din portofoliul statului, acestea fiind denumite si impartite in functie de regiunile istorice ale tarii: SIF Banat-Crisana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3), SIF Muntenia (SIF4) si SIF Oltenia (SIF5).

SIF Moldova este in prezent al doilea cel mai mare SIF din piata, administrand o avere totala de 2,04 mld. lei. SIF Banat-Crisana se afla pe primul loc, cu active totale de 2,5 mld. lei.

In AGA de luna viitoare, actionarii SIF Moldova vor decide si in privinta distribuirii unui dividend de 0,05 lei/actiune, precum si cu privire la initierea unui program de rascumparare a maxim 11 milioane de actiuni cu scopul reducerii capitalului social (1,09% din capital).

Actiunile SIF2 se tranzactionau luni in scadere cu 1%, pana la nivelul de 1,542 lei/titlu. Avand in vedere aceasta cotatie, compania este evaluata la 1,56 mld. lei.

SIF Moldova si Cityring...
Citeste si: Proiect de 1.400 de apartamente langa lacul Straulesti din Capitala

Sursa foto: Shutterstock