Distribuitorul si furnizorul de energie electrica, privatizat pe bursa in 2014, dar in care statul are in continuare cel mai puternic cuvant de spus, controland 48% din capital, s-a confruntat in ultimii ani cu numeroase conflicte legate alegerea membrilor Consiliului de Administratie. Astfel, inca din 2015, administratorii de atunci ai Electrica au acuzat Ministerul Energiei ca vrea sa pastreze controlul asupra numirilor in conducerea companiei, chiar si dupa privatizare.

La inceputul acestei saptamani, Ministerul Energiei a solicitat introducerea unor noi puncte pe ordinea de zi a Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor (AGOA), programata pentru data de 27 aprilie 2018. Acestea vizeaza alegerea unor noi membri in board-ul Electrica, prin metoda votului cumulativ, precum si stabilirea duratei mandatului membrilor alesi pentru o perioada de 4 ani. Electrica a dat curs solicitarii, introducand punctele de ordine solicitate pe ordinea de zi a AGOA.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock