Investitorii nu vor putea face tranzactii pe bursa romaneasca la sfarsit de saptamana, pentru ca piata de capital va fi inchisa pe 6 aprilie, in Vinerea Mare, dar si pe 9 aprilie, de Pastele Ortodox, potrivit Agerpres.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni pe segmentul principal al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a crescut cu 28,5%, in primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similara din 2017, la peste 3,51 miliarde lei, reiese din datele operatorului pietei de capital.

In martie, primul loc in topul celor mai tranzactionate companii este ocupat de Banca Transilvania, cu peste 219,4 milioane lei, urmat de Fondul Proprietatea, cu 145,4 milioane lei, si de Romgaz, cu peste 119,3 milioane lei. Locurile patru si cinci sunt ocupate de BRD si SIF5 Oltenia, cu 114,7 milioane lei, si, respectiv, 77,1 milioane lei.

Cea mai mare crestere a pretului la actiuni a fost la Condmag, de 120,47%, Alumil Rom Industry, de 37,04%, si UAMT, de 13,33%.

In ceea ce priveste sistemul alternativ de tranzactionare, valoarea tranzactiilor a urcat cu 18,2%, la peste 42 de milioane de lei, in primul trimestru din acest an comparativ cu perioada similara din 2017.

Cele mai tranzactionate companii, in martie, erau Deutsche Bank, cu 4,44 milioane lei, Macofil, cu 1,33 milioane de lei, si Unirea Shopping Center, cu 0,7 milioane de lei.

In ceea ce priveste valoarea pretului la actiuni, cea mai mare crestere este detinuta de Napochim, cu 2.420%, Laminorul, cu 700%, si Mobam, plus 635,29%.

Aproape toti indicii bursieri din Romania au crescut cu peste 10% de la inceputul anului, iar BET, care arata evolutia celor mai tranzactionate 13 companii de pe piata reglementata a Bursei de Valori Bucuresti, a urcat cu 12,39%.

Cea mai mare apreciere a fost consemnata de BET-TR, indice care reflecta atat evolutia preturilor celor 13 companii componente, cat si dividendele oferite de acestea, de 12,43%.

Indicele BETPlus, ce reflecta evolutia companiilor romanesti listate pe piata reglementata a BVB care indeplinesc criterii minime de selectie referitoare la lichiditate si la valoarea actiunilor incluse in free float, cu exceptia societatilor de investitii financiare (SIF-urilor), are un plus de 11,97%.

O apreciere semnificativa se observa si la BET-NG, care arata evolutia companiilor listate pe piata reglementata, care au domeniul principal de activitate energia si utilitatile aferente, respectiv de 11,12%.

BET-XT, care reflecta evolutia preturilor celor mai tranzactionate 25 de companii de pe Piata Reglementata a BVB, inclusiv societatile de investitii financiare (SIF-uri), s-a apreciat cu 10,34%, iar BET-BK, indice construit pentru a putea fi folosit ca benchmark de catre administratorii de fonduri, dar si de alti investitori institutionali, a crescut cu 6,44%,

Cea mai mica crestere, de 2,76%, este consemnata la BET-FI, indicele SIF-urilor.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »


Setari Cookie-uri