Banca Transilvania a devenit proprietarul pachetului majoritar de actiuni (99,15%) detinut de Eurobank Group la Bancpost, respectiv al actiunilor detinute la ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN, potrivit unui comunicat al bancii citat de Agerpres.

Odata cu finalizarea tranzactiei dintre Eurobank Group si BT incepe integrarea acestor entitati in Grupul financiar Banca Transilvania.

Bancpost a fost achizitionata la 75% din valoarea activului net, cu aproximativ 178,67 milioane de euro. Pentru ERB Retail IFN, BT a platit 40,42 milioane de euro (77% pretul de piata al actiunilor/valoarea contabila), iar pentru ERB Leasing IFN - 6,79 milioane de euro (63% pretul de piata al actiunilor/valoarea contabila). In plus, Banca Transilvania a preluat un imprumut subordonat in valoare de 80 de milioane de euro pentru Bancpost.

"Achizitia Bancpost este un moment foarte important in povestea Bancii Transilvania si un pas inainte in strategia noastra de consolidare a pozitiei pe piata. Urmeaza un plan ambitios de integrare in Grupul BT, bazat pe sinergiile Banca Transilvania - Bancpost. Suntem pregatiti sa ne adaptam noii dimensiuni pe care banca o va avea, iar angajamentul ferm al BT ramane sustinerea antreprenorilor si economiei romanesti", a declarat presedintele Consiliului de Administratie al BT, Horia Ciorcila.

BT precizeaza ca l-a mandatat pe Leontin Toderici, director general adjunct - Chief Operations Officer, sa coordoneze integrarea in Grupul BT, integrare care se va realiza prin implicarea echipelor ambelor banci - BT si Bancpost. Leontin Toderici are peste 20 de ani de experienta in banking, este doctor in informatica economica si absolvent de EMBA.

Pentru operatiuni, servicii si consultanta, clientii Bancpost, ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN trebuie sa se adreseze, in continuare, entitatilor respective.

Conturile clientilor Bancpost raman la Bancpost pana la finalizarea integrarii Bancpost, ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN in Grupul Financiar BT.

Cu peste 13% cota de piata, Banca Transilvania este a doua banca din Romania. BT are peste 2,2 milioane de clienti, circa 7.000 de angajati si aproape 500 de sedii. Este prima institutie bancara care a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti si singurul brand bancar romanesc in clasamentul Brand Finance 500 Ranking 2018. Bancpost este pe locul 9 in topul bancilor, are aproape 3% din piata, peste 1 milion de clienti si 147 de sedii.

Banca Transilvania colaboreaza cu A.T. Kearney Management Consulting pentru planificarea integrarii Bancpost, ERB Retail Services IFN si ERB Leasing IFN in Grupul BT. Pentru achizitie, consultantul financiar unic pentru Banca Transilvania a fost Barclays Bank PLC, consultanta juridica a fost asigurata de PeliFilip, iar consultanta financiara pentru aspecte contabile si de diligenta, de Deloitte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri