OMV Petrom (SNP) a anuntat o noua politica de dividende, compania asumandu-si ca va mari in fiecare an distributiile catre actionari, sau in cel mai rau caz va fi mentinut nivelul din anul precedent. Anuntul vine dupa ce austriecii de la OMV au investit masiv in anii precedenti, acestia dorind cel mai probabil sa inceapa sa isi recupereze o parte din banii pusi la bataie de-a lungul timpului la Petrom.

"OMV Petrom se angajeaza sa asigure actionarilor o rentabilitate competitiva pe perioada ciclului de afaceri, inclusiv prin plata unui dividend crescator. Ne propunem sa crestem in fiecare an valoarea dividendului sau cel putin sa mentinem nivelul din anul anterior, in concordanta cu performanta financiara si necesarul de investitii, avand in vedere soliditatea financiara pe termen lung a Societatii", au mentionat oficialii companiei intr-un comunicat publicat pe Bursa de Valori Bucuresti.

Compania petroliera va propune actionarilor in acest an un dividend brut de 0,02 lei/actiune, valoarea totala a distributiilor urmand sa ajunga la 1,13 mld. lei (45% din profitul net pe 2017). Actiunile SNP au inchis sedinta bursiera de miercuri la pretul de 0,326 lei/unitate (+1,4%), randamentul dividendelor fiind de 6,1% avand in vedere aceasta cotatie.

Petrom a anuntat recent ca fostul CEO Mariana Gheorghe va fi inlocuita de scotianca Christina Verchere, aceasta urmand sa preia functia pana cel tarziu la data de 21 mai 2018.

Cititi mai mult despre mandatul Marianei Gheorghe.

Citeste si:
Speculatii pe termen scurt sau investitii pe termen lung?
Speculatii pe termen scurt...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cele mai mari cresteri pe bursele din Bucuresti si New York in 2019