"Volumul de schimburi comerciale care ar fi afectate de recent-anuntatele tarife si bariere comerciale este prea mic pentru a genera efecte negative notabile. Exista totusi riscul ca actuala situatie sa escaladeze si mai multe tarife sa intre in vigoare la nivel global, insa nu dam sanse mari unui asemenea scenariu. (…) Avand in vedere asteptarile de crestere ale veniturilor si al profitului inregistrat de companii, anticipam ca indicii globali ai burselor vor inregistra cresteri usoare in trimestrul al doilea, in conditiile unei volatilitati in urcare", mentioneaza analistii Erste Group.

La inceputul lunii martie, SUA a inceput sa taxeze importurile de otel si aluminiu cu 25%, respectiv 10%. China, cea mai afectata tara de aceasta decizie, a raspuns cu o serie de declaratii taioasa, dar si cu anuntarea unor tarife proprii care sa contracareze masurile americanilor. Schimbul de replici si amenintari a dat motive de scadere burselor, care, potrivit calculelor Erste, la nivel global au pierdut in medie 1,3% in valute locale, sau 3,2% in euro.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock