Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat primul trimestru cu o crestere de 12,4% a indicelui BET, dupa ce la jumatatea lunii martie a atins un nivel de 8.816 puncte, maximul ultimilor 11 ani. Evolutia BVB a fost cea mai buna din Uniunea Europeana in primul trimestru, in conditiile in care doar 9 piete europene au avut indicii principali pe plus.

„Rezultatele financiare foarte bune raportate de marea majoritate a companiilor listate si oferirea de dividende generoase investitorilor, coroborate cu perspectivele economice pozitive, au sustinut evolutia ascendenta a pretului actiunilor listate la bursa asa ca este de inteles de ce bursa romaneasca a avut un avans semnificativ in primele trei luni ale acestui an,” a declarat Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Valoarea medie zilnica a tranzactiilor cu actiuni a depasit 11,5 mil. euro la finalul perioadei ianuarie-martie 2018 si a fost cu 23% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior. In total, investitorii au tranzactionat actiuni de peste 700 mil. de euro, cu 20% mai mult decat in primele trei luni ale anului trecut.

La nivelul lunii martie, BVB a avut cea mai buna evolutie din regiune, cresterea indicelui BET ajungand la 3,1%, in vreme ce la polul opus s-a aflat Bursa din Varsovia, care a scazut cu 7,4%.

Bursa de Valori Bucuresti in martie

Citeste si:
Anghel, BVB, le atrage atentia investitoriilor de retail
Lucian Anghel, BVB, catre...

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
30 de ani de la Revolutie, 10 ani irositi pentru ca "Nu vindem tara"