Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat primul trimestru cu o crestere de 12,4% a indicelui BET, dupa ce la jumatatea lunii martie a atins un nivel de 8.816 puncte, maximul ultimilor 11 ani. Evolutia BVB a fost cea mai buna din Uniunea Europeana in primul trimestru, in conditiile in care doar 9 piete europene au avut indicii principali pe plus.

„Rezultatele financiare foarte bune raportate de marea majoritate a companiilor listate si oferirea de dividende generoase investitorilor, coroborate cu perspectivele economice pozitive, au sustinut evolutia ascendenta a pretului actiunilor listate la bursa asa ca este de inteles de ce bursa romaneasca a avut un avans semnificativ in primele trei luni ale acestui an,” a declarat Lucian Anghel, presedintele Consiliului de Administratie al BVB.

Valoarea medie zilnica a tranzactiilor cu actiuni a depasit 11,5 mil. euro la finalul perioadei ianuarie-martie 2018 si a fost cu 23% peste nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului anterior. In total, investitorii au tranzactionat actiuni de peste 700 mil. de euro, cu 20% mai mult decat in primele trei luni ale anului trecut.

La nivelul lunii martie, BVB a avut cea mai buna evolutie din regiune, cresterea indicelui BET ajungand la 3,1%, in vreme ce la polul opus s-a aflat Bursa din Varsovia, care a scazut cu 7,4%.

Bursa de Valori Bucuresti in martie

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri