CEE Equity Partners Limited, consilier de investitii al China-CEE Investment Cooperation Funds I & II, a anuntat astazi prima inchidere a Fondului II, la 800 milioane dolari americani dintr-o capitalizare de 1 miliard de dolari.

CEE Equity Partners continua sa isi consolideze acoperirea regionala, cu patru noi profesionisti in domeniul investitiilor si un birou la Praga. Cu aceasta, echipa CEE Equity totalizeaza 28 de specialisti in investitii de capital privat in cele cinci birouri de la Bucuresti, Varsovia, Budapesta, Zagreb si Praga, conform unui comunicat de presa emis de catre companie.

Incepand din 2014, CEE Equity Partners a calificat si efectuat, in numele Fondului I, 16 tranzactii in cinci tari, totalizand peste 500 milioane dolari. Fondul I este specializat in patru sectoare: infrastructura, energie, telecomunicatii si productie industriala specializata. Acest lucru se reflecta in portofoliul actual al Fondului, care include intre altele: compania de energie solara PV Energy 21 din Republica Ceha, mai multe investitii in sectorul energetic din Polonia, firme de telecomunicatii in Polonia si Ungaria, producatorul polonez din domeniul biotehnologiei medicale Bioton, firma bulgara Walltopia, lider de piata in designul si productia zidurilor de catarare indoor, Javna Razsvetljava din Slovenia, expert in iluminatul public si solutii de semnalizare, precum si in Universitatea Metropolitana din Budapesta (MetU), cea mai mare universitate privata din Ungaria.

Pe langa aceste patru sectoare, Fondul II si-a extins aria de investitii pentru a cuprinde si oportunitati de investitii in alte sectoare, precum sanatate, turism, educatie si agricultura.

„Vedem oportunitati extraordinare in Romania si in intreaga regiune, unde echipele de management ale firmelor de inalta calitate cauta investitori care le pot ajuta sa se dezvolte. In prezent, analizam o serie de oportunitati din Romania, in sectoarele amintite, iar cu capitalul de investitii din faza a doua suntem nerabdatori sa exploram multe oportunitati suplimentare. Am identificat oportunitati interesante in sectoarele agricol, transporturi, energetic si manufacturier. In sectorul transporturilor lipsesc investitiile. In special terminale multimodale de marfuri containerizate si vrac, sufera de lipsa de investitii , iar intreg sectorul se afla sub o presiune crescanda a fluxurilor de marfuri atat dinspre vest, cat si dinspre est." declara Octavian Vidu, Director de Investitii pentru Romania

CEE Equity Partners Ltd este consilierul pentru investitii al Fondurilor I si II „China-CEE” , care a atras capital in valoare de peste $1,2 miliarde. Fondul I a fost creat in 2014 de China Exim Bank in parteneriat cu alti investitori institutionali din zona Europei Centrale si de Est, pentru a capitaliza oportunitatile de investitii din tarile Europei Centrale si de Est. Din birourile sale din Varsovia, Budapesta, Bucuresti, Zagreb si Praga, CEE Equity Partners cauta investitii atractive in 16 tari din Europa Centrala si de Est, de la tarile Baltice, la Albania.

Fondul II va investi in energie, telecomunicatii, infrastructura, productie industriala specializata, sanatate, turism, educatie si agricultura. Echipa CEE Equity Partners include investitori foarte experimentati si specialisti de inalta calificare din principalele companii din regiune. Valoarea unei investitii tipice de equity variaza intre $20 de milioane si $100 milioane, cu finantarea aditionala a datoriilor, daca este cazul, cu un orizont de investitii de 5-8 ani. Firmele actuale sau din trecut din portofoliul sau includ: Bioton S.A. (WSE: BIO), Budapest Metropolitan University (MetU), Electronic Control Systems S.A., Energy 21, Invitel Group, Javna Razsvetljava, Korytnica Wind Farm, Polenergia, Southern Wind Farm, Walltopia si Wroblew Wind Farm.

Sursa foto: AntonGrachev / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri