Primaria Municipiului Bucuresti a lansat joi pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) o emisiune de obligatiuni de 555 mil. lei, in scopul refinantarii transei de obligatiuni scadente in data de 4 mai 2018, transa care prezinta o parte din datoria publica locala contractata de Municipiul Bucuresti prin programul de obligatiuni lansat in anul 2015.

"Nu este vorba de un credit pe care Primaria il contracteaza pentru consum, este vorba de obligatiuni pentru reesalonarea unui imprumut mai vechi care de asemenea si-a gasit o astfel de solutie in anii trecuti, iar fondurile obtinute vor fi in totalitate intrebuintate pentru dezvoltarea orasului: pentru obiective de infrastructura, pentru rezolvarea problemei acute din trafic, investitii in domeniul sanatatii, al educatiei si al protectiei mediului", a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea, prezenta la deschiderea BVB.

Noile obligatiuni au scadenta pe 23 aprilie 2028, emisiunea fiind compusa din 55.500 de titluri cu o valoare nominala de 10.000 de lei. Rata cuponului este de 5,6%. Obligatiunile au fost vandute in Romania unui numar de 24 investitori calificati, iar plasamentul a fost realizat de asocierea formata din Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale si Raiffeisen Bank.

In cadrul plasamentului care a avut loc in data de 18 aprilie 2018, obligatiunile au fost subscrise la preturi diferite, printr-o licitatie competitiva. Ofertele au variat de la 102,052% pana la 100 % din valoarea nominala, iar suprasubscrierea a fost in suma de 284,02 milioane lei. Suma totala incasata de Primaria Capitalei, ca urmare a vanzarii obligatiunilor in plasament, a fost de 557,8 mil. lei rezultand prime de emisiune de 2,8 mil. lei si un echivalent de dobanda de 5,53% pentru emitent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri