Fondul Proprietatea (FP) a cerut Hidroelectrica sa distribuie intreg profitulde anul trecut sub forma de dividende, precum si distributii suplimentare de 1 mld. lei din rezultatul reportat reprezentand surplus realizat din rezerve de reevaluare.

Propunerea Fondul Proprietatea a fost inclusa in convocatorul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Hidroelectrica, care va avea loc pe data de 17 mai. Fondul controleaza 20% din actiunile Hidroelectrica, in vreme ce statul roman detine restul de 80%.

FP a cerut si anul trecut distributia unor dividende suplimentare de 1 mld. lei la Hidroelectrica, insa acestea nu au fost aprobate. Totusi, in toamna anului 2017, actionarii producatorului de energie au aprobat acordarea unor dividende suplimentare de 655 mil. lei, dupa ce statul a cerut astfel de distributii la aproape toate companiile profitabile pe care le are in portofoliu.

Hidroelectrica a obtinut in 2017 cel mai mare profit din istoria companiei, de 1,6 mld. lei brut.

Actionarii Fondul Proprietatea au aprobat joi repartizarea unui dividend brut de 0,0678 lei/actiune, care, avand in vedere preturile actuale din piata, genereaza un randament de 7%. Fondul distribuie astfel aproape 46% din profitul net contabil de 1,28 mld. lei inregistrat in 2017.

Citeste si:
Speculatii pe termen scurt sau investitii pe termen lung?
Speculatii pe termen scurt...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Fondul Proprietatea anunta un nou program de rascumparari de actiuni