Fondul Proprietatea (FP) a cerut Hidroelectrica sa distribuie intreg profitulde anul trecut sub forma de dividende, precum si distributii suplimentare de 1 mld. lei din rezultatul reportat reprezentand surplus realizat din rezerve de reevaluare.

Propunerea Fondul Proprietatea a fost inclusa in convocatorul Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor Hidroelectrica, care va avea loc pe data de 17 mai. Fondul controleaza 20% din actiunile Hidroelectrica, in vreme ce statul roman detine restul de 80%.

FP a cerut si anul trecut distributia unor dividende suplimentare de 1 mld. lei la Hidroelectrica, insa acestea nu au fost aprobate. Totusi, in toamna anului 2017, actionarii producatorului de energie au aprobat acordarea unor dividende suplimentare de 655 mil. lei, dupa ce statul a cerut astfel de distributii la aproape toate companiile profitabile pe care le are in portofoliu.

Hidroelectrica a obtinut in 2017 cel mai mare profit din istoria companiei, de 1,6 mld. lei brut.

Actionarii Fondul Proprietatea au aprobat joi repartizarea unui dividend brut de 0,0678 lei/actiune, care, avand in vedere preturile actuale din piata, genereaza un randament de 7%. Fondul distribuie astfel aproape 46% din profitul net contabil de 1,28 mld. lei inregistrat in 2017.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri