Mihai Fercala, Constantin Fratila si Crinu Andanut vor ramane in posturile pe care le detin in cadrul SIF Transilvania (SIF3), dupa ce actionarii societatii au decis impotriva revocarilor cerute in AGA.

Anuntata ca una dintre cele mai disputate Adunari Generale ale Actionarilor SIF Transilvania din ultimii ani, sedinta de la finalul saptamanii trecute s-a incheiat fara niciun rezultat. Astfel, actionarii SIF3 au respins vineri propunerile de revocare din Consiliul de Supraveghere ale lui Constantin Fratila si Crinu Andanut. De asemenea, a fost respinsa si propunerea de pornire a unei actiuni in raspundere formulata de acestia impotriva presedintelui si directorului general Mihai Fercala.

Grupul de actionari nemultumiti de managementul SIF3, condus de fostul arbitru de fotbal Constantin Fratila, si directoratul societatii se afla in conflict deschis de mai multi ani. Anterior, cele doua tabere s-au acuzat reciproc de lucruri precum fraudarea voturilor in AGA si coruperea unor jurnalisti care sa distribuie informatii false.

In AGA de saptamana trecuta, actionarii SIF Transilvania au aprobat consolidarea valoarea nominala a unei actiuni SIF3, de la 0,1 lei/titlu la 5 lei/titlu, prin cresterea valorii nominale a actiunilor concomitent cu reducerea numarului total de actiuni (50 de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei/titlu = 1 actiune cu valoarea nominala de 5 lei/titlu).

Procedura de consolidare a valorii nominale a actiunii se face cu acordarea dreptului tuturor actionarilor de a opta pentru intregirea numarului de actiuni pana la completarea unei actiuni consolidate, prin aport in numerar sau pentru restituirea de aport la capitalul social, pentru actionarii carora nu li s-a putut acorda o actiune consolidata, in termenul si conditiile de exercitare.

In vederea determinarii valorii de aport sau a valorii de restituire a aportului la capitalul social SIF Transilvania, pretul unei actiuni neconsolidate este de 0,25 lei/ actiune, determinat prin raportare la media pe ultimele 12 luni a pretului de tranzactionare a actiunilor SIF3 pe BVB.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri