Mark Mobius, gurul pietelor emergente care a facut cariera la Franklin Templeton, avertizeaza investitorii ca o scadere de 30-40% a pietelor nu poate fi exclusa in momentul de fata, avand in vedere trendul puternic de cresteri din ultimii ani. In varsta de 81 de ani, Mobius a renuntat la viata de pensionar pentru a-si lansa propria firma de asset management: Mobius Capital Partners.

"Ar putea avea loc o corectie substantiala pe piete (n.red. atat pietele emergente cat si cele dezvoltate), o ajustare de 30-40% nefiind nerezonabila", a declarat Mark Mobius, citat de CNBC. "Nu prezic neaparat ca acest lucru, dar spun ca ar trebui sa fim pregatiti pentru asta", a mai adaugat celebrul investitor.

Trendul pozitiv existent inca din anul 2009 pe bursa americana, este principalul motiv care il face pe Mobius sa se astepte la o serie de corectii.

"Cresterea dobanzilor va fi catalizatorul. In mod clar Fed se misca in aceasta directie. Cand Fed face o mutare, toata lumea trebuie sa mearga in acea directie", spune Mark Mobius.

Mobius se asteapta ca pietele emergente sa aiba o evolutie foarte buna pe termen lung, insa pe termen scurt "corectiile pot fi destul de dramatice".

Mobius Capital Partners, noua firma infiintata de Mark Mobius, va investi in India, China, America Latina si pietele de frontiera, urmand sa se concentreze in special pe imbunatatirea guvernantei corporative a companiilor.

Sursa foto: Franklin Templeton

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri