Inatech, furnizorul de sisteme de risk management in tranzactiile pe piata de energie (ETRM) detinut de catre Glencore – unul dintre cei mai mari traderi de marfuri la nivel global, va infiinta in Romania un hub pentru dezvoltarea sistemelor IT.

Inatech a angajat deja cinci programatori IT din Bucuresti care vor lucra la un nou produs ETRM necesar pentru tranzactiile cu petrol. Produsul numit Techoil va permite firmelor de trading sa vada profitul si pierderile pe orice tranzactie cu petrol in timp real si sa monitorizeze evolutia acestora pe masura ce alti indicatori, precum cei ce tin de logistica cererii din piata, se modifica.

Echipa din Bucuresti va complementa astfel departamentul de product development al Inatech din Chennai, India.

"Alegerea Romaniei reflecta nivelul ridicat al competentelor personalului din industria IT locala, profesionalismul si nivelul bun de educatie, precum si o baza a costurilor cu 20-30% mai redusa decat in Europa de Vest", se mentioneaza intr-un comunicat de presa al companiei.

Echipa din Bucuresti a Inatech va fi subordonata lui Satyadip Das, Head of R&D Inatech India.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri