Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica(TEL) a incheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 68,2 milioane lei, in scadere cu 3,84% comparativ cu cel din perioada similara din 2017, conform datelor publicate de companie si citate de Agerpres.

Profitul brut a inregistrat in perioada mentionata o scadere de 9,79%, ajungand la 78 milioane lei.

Veniturile totale operationale realizate in trimestrul I 2018 au inregistrat o scadere de 39,1% comparativ cu perioada similara a anului anterior, cifrandu-se la 685 de milioane de lei, iar cheltuielile totale operationale (inclusiv amortizarea) s-au redus cu 41,7%, la 603 milioane lei.

La 31 martie 2018, Transelectrica avea active totale de 4,538 miliarde lei si datorii totale de 1,751 miliarde lei.

Transelectrica administreaza si opereaza sistemul electric de transport si asigura schimburile de electricitate intre tarile Europei Centrale si de Rasarit, ca membru al ENTSO-E (Reteaua Europeana a Operatorilor de Transport si Sistem pentru Energie Electrica).

Citeste si:
Companiile de utilitati incep cu stangul primul trimestru din 2018
Companiile de utilitati incep...

Compania este responsabila pentru transportul energiei electrice, functionarea sistemului si a pietei, asigurarea sigurantei Sistemului Electroenergetic National (SEN). De asemenea, reprezinta principala legatura dintre cererea si oferta de electricitate, echilibrand permanent productia de energie cu cererea.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Se vede apropierea crizei si in cifrele companiilor? -12% profit in T1