Gheorghe Olteanu a fost numit presedinte al Consiliului de Supraveghere de la Transelectrica, in urma deciziei de vineri a membrilor Consiliului, informeaza un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucuresti.

Totodata, membrii Consiliului de Supraveghere l-au desemnat in calitatea de membru provizoriu al Directoratului pe Constantin Saragea. Mandatul membrului provizoriu al Directoratului se acorda pentru perioada care a ramas pana la expirarea mandatului membrilor Directoratului in functie, respectiv pana la data de 16 iulie 2018.

Compania Nationala de Transport al Energiei Electrice Transelectrica a incheiat primul trimestru al acestui an cu un profit net de 68,2 milioane lei, in scadere cu 3,84% comparativ cu cel din perioada similara din 2017.

Transelectrica administreaza si opereaza sistemul electric de transport si asigura schimburile de electricitate intre tarile Europei Centrale si de Rasarit, ca membru al ENTSO-E (Reteaua Europeana a Operatorilor de Transport si Sistem pentru Energie Electrica).

Compania este responsabila pentru transportul energiei electrice, functionarea sistemului si a pietei, asigurarea sigurantei Sistemului Electroenergetic National (SEN). De asemenea, reprezinta principala legatura dintre cererea si oferta de electricitate, echilibrand permanent productia de energie cu cererea.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri