Actiunile SIF Moldova (SIF2) au crescut cu 12,4% miercuri si castigau inca 3,5% la debutul sedintei bursiere de joi, dupa ce compania a primit acordul ASF pentru initierea unui program de rascumparare care se va face la un pret semnificativ peste cel inregistrat in piata.

Programul de rascumparare se va face la un pret de 1,818 lei/actiune, cu 42% mai mult decat cotatia inregistrata de SIF Moldova luni pe Bursa de Valori Bucuresti si cu 23% peste pretul titlurilor SIF2 de la startul sedintei de joi.

De mentionat insa ca programul de rascumparare vizeaza doar 11 milioane de actiuni SIF Moldova (1% din capital), fiind greu de crezut ca toti investitorii care cumpara acum din piata pentru a vinde ulterior in programul de rascumparare vor putea sa realizeze cu succes acest ‘arbitraj’.

SIF Moldova s-a remarcat in ultimele zile si printr-o serie de vanzari la producatorul de medicamente Biofarm (BIO), societatea de investitii financiare lichidand saptamana aceasta titluri BIO in valoare de 138.000 lei.

SIF Moldova este in prezent evaluata pe Bursa de Valori Bucuresti la 1,49 mld. lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri