Republica Moldova va fi conectata la reteaua europeana de gaze cel mai tarziu in prima parte a anului 2020 si atunci va putea primi gaze dintr-o multitudine de surse, a declarat, joi, Ion Sterian, directorul general al Transgaz, in cadrul Adunarii Generale a Gas Infrastructure Europe, care a avut loc la Bucuresti.

'In 2019 - prima parte a anului 2020 vom reusi ca Republica Moldova sa fie conectata la infrastructura europeana de transport gaze. Adica putem duce gaze in primul rand din Romania, din Marea Neagra, din TAP-TANAP - coridorul sudic din nordul Greciei, dar si invers, pentru ca toate aceste coridoare sunt pe reverse flow (in ambele sensuri - n.r.). Putem duce gaze la Chisinau chiar si din Marea Nordului', a spus Sterian, citat de Agerpres.

Transgaz a castigat, iarna trecuta, licitatia pentru achizitia operatorului de transport al gazelor din Republica Moldova. 'Suntem in procedura de finalizare de transfer', a precizat reprezentantul Transgaz.

In ceea ce priveste gazele care vor fi extrase din Marea Neagra, el a spus ca acestea vor fi consumate cu prioritate in Romania.

'Se lucreaza la un program guvernamental de alimentare a locuintelor cu gaze, iar acest lucru va duce la cresterea consumului casnic si industrial de gaze si la reducerea consumului de masa lemnoasa', a sustinut Sterian.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri