Romgaz doreste preluarea unui combinat de ingrasaminte chimice de la Interagro, in contul datoriilor pe care le are acest grup catre producatorul de gaze, spune Liviu Nistoran, presedintele Consiliului de Administratie al Romgaz.

'Interagro (companie aflata in insolventa - n.r.), are mai multe combinate si are o datorie mare la Romgaz, astfel ca ne gandim ca am putea recupera aceasta datorie printr-o dare in plata a unui combinat de ingrasaminte chimice, pentru ca exista asigurata piata de desfacere. Am trimis o notificare in acest sens administratorului judiciar al Interagro in urma cu trei-patru saptamani', a declarat, pentru Agerpres, Nistoran.

El a refuzat sa spuna care dintre combinate este in atentia Romgaz, precizand ca nu exista inca un accept al administratorului judiciar al Interagro pentru a se publica aceasta informatie.

'Nu avem pana acum niciun buget si nicio locatie pe care sa o avem in vedere pentru acest proiect. Adunarea Generala a Actionarilor Romgaz a aprobat diversificarea produselor pe care Romgaz sa le comercializeze si alegem petrochimia, intrucat asa am avea o valoare adaugat mult mai mare pentru gazul pe care il extragem', a continuat oficialul Romgaz.

Odata cu exploatarea resurselor de gaze din Marea Neagra, pe piata va fi un excedent de gaze, a explicat Nistoran.

'Solutia noastra pentru acest excedent sunt, pe de o parte, centralele electrice pe gaz, iar, pe cealalta parte, petrochimia', a aratat el.

Nistoran a participat, luni, la o conferinta pe tema oportunitatilor Romaniei pe piata energetica, in contextul presedintiei romane la Consiliul UE.

Romgaz construieste in prezent o termocentrala pe gaze noua la Iernut si analizeaza un nou proiect privind o centrala de 400 de MW la Deva, unde investitia va fi de circa 300 de milioane de euro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri