Endava, furnizor de solutii software si servicii IT, s-a listat pe Bursa din New York (NYSE), reusind sa atraga de la investitori 126,8 mil. dolari intr-un IPO in urma caruia compania a fost evaluata la aproximativ 220 mil. dolari.

Compania britanica are in total 4.700 de angajati in centrele sale de livrare la nivel global, dintre care mai mult de jumatate, 2.500 de specialisti, fiind localizati in cele sase sedii din Romania: Cluj-Napoca, Iasi, Bucuresti, Pitesti, Targu Mures si Timisoara. Endava este prezenta si in tari precum Bulgaria, Columbia, Argentina.

IPO-ul Endava s-a vandut la un pret de 20 de dolari/actiune, peste intervalul de pret cuprins intre 17 si 19 dolari/actiune estimat initial. Titlurile companiei se tranzactioneaza in prezent la un pret de 23,25 dolari/actiune.

Endava a terminat ultimul an fiscal (incheiat la 30 iunie 2017) cu venituri de 223,6 mil. dolari (+38,1% y/y) si un profit net de 23,6 mil. dolari.

Sursa foto: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri