Desi peste 85% din companiile incluse in indicele S&P 500 au anuntat rezultate financiare semestriale peste asteptarile analistilor, reprezentantii Morgan Stanley se declara ingrijorati de faptul ca anumiti lideri ai pietei, precum Facebook sau Netflix, au ratat estimarile, motiv pentru care anticipeaza o corectie a bursei mai puternica decat cea din februarie, scrie Bloomberg.

Luna trecuta, actiunile Netflix au scazut cu peste 11% intr-o singura zi dupa ce compania a raportat un total de 5,2 milioane de noi abonati in T2 2018, cu 1 milion mai putin decat se preconiza initial. De asemenea, Facebook a pierdut 8,6% intr-o zi ca urmare a faptului ca numarul de utilizatori activi a urcat la 2,23 miliarde, sub nivelul de 2,25 miliarde utilizatori – nivelul mediu estimat de analisti in cadrul unui sondaj Reuters.

Evolutia slaba a liderilor pietei i-a ingrijorat pe analistii Morgan Stanley, care anticipeaza o noua serie de scaderi pe Bursa din New York.

“Vanzarile abia au inceput, iar aceasta corectie va fi cea mai mare dupa cea inregistrata in februarie. Daca se vor concentra pe sectorul tehnologic, al bunurilor de consum discretionar si pe companiile de mici dimensiuni – asa cum ne asteptam, scaderile ar putea avea un impact negativ mai mare asupra portofoliilor obisnuite”, mentioneaza Mike Wilson, equity strategist in cadrul Morgan Stanley.

Indicele Nasdaq Composite a scazut luni cu 1,4%, ajungand astfel la o pierdere totala de 3,8% in ultimele trei sedinte de tranzactionare. De asemenea, indicele S&P 500 a pierdut 3% de joi pana luni, insa la startul sedintei de marti acesta dadea semne de revenire, inregistrand o crestere de 0,3%.

Citeste si:
Ce tinte au bancile pentru indicele care da ora exacta la Bucuresti
Ce tinte au marile banci de...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Marile banci de pe Wall Street se feresc de cuvantul recesiune in 2020