Transgaz va investi 360 de milioane de euro pentru realizarea conductei Tuzla-Podisor, care va prelua gazele care vor fi extrase din Marea Neagra si le va transporta spre conductele de export, potrivit datelor publicate in raportul pentru semestrul I al administratorilor companiei, citate de Agerpres.

'Obiectivul major al acestei investitii consta in construirea unei conducte telescopice de transport gaze naturale Tuzla-Podisor, in lungime de 308,3 km si Dn 1200 respectiv Dn 1000, care sa faca legatura intre resursele de gaze naturale disponibile la tarmul Marii Negre si coridorul Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria, astfel asigurandu-se posibilitatea transportului gazelor naturale spre Bulgaria si Ungaria prin interconectarile existente Giurgiu-Ruse (cu Bulgaria) si Nadlac-Szeged (cu Ungaria)', se arata in documentul mentionat.

De asemenea, aceasta conducta se va interconecta cu actuala conducta internationala de transport gaze naturale Tranzit 1 (Isaccea-Negru Voda).

Capacitatea de transport va fi de 8,14 milioane de metri cubi pe an, iar investitia estimata se ridica la 360,36 milioane de euro.

In prezent sunt finalizate studiul de fezabilitate si cel de impact asupra mediului si a fost obtinuta autorizatia de construire. Decizia finala de investitie va fi luata in acest an, iar constructia este prevazuta pentru perioada 2019-2020.

Transgaz estimeaza ca punerea in functiune si intrarea in operare vor avea loc in anul 2020, dar calendarul estimativ de dezvoltare a proiectului poate suferi modificari, in functie de evolutia proiectelor offshore din amonte.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri