Conform unui sondaj Sociopol, PSD a scazut la 35 % in intentia de vot a romanilor. Cu toate acestea, PNL n-a castigat teren. Citeste in continuare cele mai importante titluri din presa de astazi, 27 august, 2018.

PSD a scazut la 35% in intentia de vot. PNL nu ar castiga din dezamagirea votantilor, fiind cotat cu 19% in sondaj. ALDE - 10%, iar USR – 8%. Potrivit sondajului Sociopol, la intrebarea "Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastra cu reprezentantii carui partid ati vota, dintre urmatorii?" 35% dintre repondentii au spus PSD, 19% - PNL, 13% - MRI (partidul fondat de Dacian Ciolos), 10% - ALDE 10%, 8% - USR, 4% - UDMR, 3% - Pro Romania, 3% - PMP, 2% - PER, 1% -PRU 1%, 1% - PNT-CD 1% si 1%-Independeti. La capitolul increderea persoane publice politice, de cea mai mare incredere se bucura seful DSU, Raed Arafat cu 59%, urmat de presedintele Klaus Iohannis cu 33%, scrie Gandul.

Pesta porcina amplifica scandalurile existente deja intre Opozitie si Putere. Senatorul PNL Iancu Caracota ii cere premierului Viorica Dancila sa comunice „imediat” efectele economice negative ale pestei porcine africane iar presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, ii cere explicatii publice privind respingerea cererii liberalilor de convocare a unei sesiuni extraordinare in scopul constituirii unei comisii de ancheta pe aceasta tema, porivit Cotidianul.

Veterinari falsi, imbracati in halate albe, au luat porcii oamenilor din zone in care nu a ajuns inca pesta porcina. In Dambovita s-au inregistrat cazuri de oameni imbracati in alb care au venit sa le ia porcii localnicilor pentru o presupusa efectuare a unor teste medico-veterinare. Cazuri de acest gen au fost semnalate in comuna damboviteana Ciocanesti, scrie ziarul Adevarul. Falsii reprezentanti DSV au mers la o stana, de unde au luat cel mai mare si mai frumos exemplar, dar si la o gospodarie, unde oamenii, mai reticenti, au refuzat acest lucru. Reprezentantii DSVSA ii sfatuiesc pe oameni sa fie atenti si sa nu permita accesul in gospodarie persoanelor pe care nu le cunosc si care nu sunt insotite de reprezentantii autoritatilor locale sau de medicul veterinar din comuna, potrivit G4media.

Cat au costat deplasarile externe ale parlamentarilor

Deplasarile in strainatate ale parlamentarilor au costat, in prima jumatate a anului, aproape jumatate de milion de euro. Banii publici au acoperit transportul, cazarea si diurna alesilor la numeroase evenimente oficiale, printre care si festivaluri folclorice.

Parlamentarii au avut, in total, in primele sase luni ale acestui an 175 de deplasari. Toate acestea au costat peste 430.000 de euro. Printre tarile in care au ajuns cel mai des in 2018 se numara Franta, acolo unde alesii au fost de 24 de ori. Lista continua cu 19 deplasari in Belgia, 10 in Germania si 8 in Italia. Citeste mai multe despre acest subiect pe Digi 24.

Papa Francisc spune ca nu va raspunde acuzatiilor de musamalizare a abuzurilor, aduse de fostul ambasador al Vaticanului la Washington. Intr-o discutie cu reporterii la bordul avionului papal, duminica, Papa Francisc a spus ca nu va raspunde acuzatiilor explozive venite din partea unui fost oficial inalt de la Vatican, potrivit carora pontiful ar fi musamalizat abuzuri sexuale.

Papa a mentionat ca „nu va spune niciun cuvant” referitor la documentul de 11 pagini, in care arhiepiscopul Carlo Maria Vigano spune ca Francisc ar trebui sa demisioneze. Pontiful a declarat ca jurnalistii ar trebui sa citeasca documentul cu atentie si sa decida ei insisi daca este credibil sau nu. Informatii suplimentare pe adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri