Elefant.ro a demarat la inceputul acestei saptamani un plasament privat de obligatiuni in lei, dupa doua zile inregistrandu-se subscrieri de 4,6 mil. lei (aproximativ 1 mil. euro), care asigura deja succesul tranzactiei, potrivit unor surse din piata.

Oferta de obligatiuni este intermediata de casa de brokeraj Tradeville, termenul de desfasurare stabilit initial fiind de doua saptamani. Obligatiunile Elefant Online vor purta o dobanda anuala de 9%.

Anterior, in piata aparusera informatii potrivit carora Elefant ar fi luat in considerare mai multe variante in privinta dobanzii obligatiunilor, principalele optiuni fiind de 9% sau de ROBOR + 5%.

Elefant este al doilea magazin online din Romania ca numar de tranzactii si are 1,5 milioane de clienti. Fondat in 2010, Elefant s-a extins si in afara tarii deschizand o filiala la Chisinau, in Republica Moldova - magazinul online local Elefant.md.

Principalul actionar al Elefant este Millenium Gold Resources (59,7%), vehicul investitional controlat de Fribourg Investments, fond condus de fostul premier al Moldovei Ion Sturza. In actionariatul retailerului se mai afla Olif BV (30,4%), un vehicul de investitii inregistrat in Olanda, si Catalyst Romania (9,7%), fond local de private equity administrat de 3TS Capital Partners.

Mihaela Biciu, Tradeville:...
Citeste si: Cum vrea sa castige investitori cel mai important broker online pe BVB

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ce optiuni reale au micii investitori care vor sa cumpere obligatiuni