Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor Societatii de Investitii Financiare Oltenia a aprobat in sedinta de joi vanzarea integrala a pachetului de peste 1,023 miliarde actiuni (6,2973% din total) detinute la Banca Comerciala Romana, catre Erste Group Bank, la pretul de 140 milioane euro. Ulterior, SIF Oltenia a anuntat ca suma a fost virata in conturi de catre cumparator.

SIF Oltenia a reusit astfel sa isi lichideze participatia BCR la un pret cu aproximativ 28% mai bun decat cel la care celelalte SIF-uri si-au vandut titlurile BCR cu sapte ani in urma.

Banca Comerciala Romana, membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte.

BCR este banca nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 15 miliarde euro), banca nr.1 dupa numarul de clienti si banca nr.1 pe segmentele de economisire si creditare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri