TeraPlast Group (TRP) a inregistrat o cifra de afaceri consolidata de 590,5 milioane de lei, in primele noua luni din 2018, in crestere cu 100% fata de vanzarile din acelasi interval al anului trecut. Profitul net al companiei a ajuns la 22,2 mil. lei, in crestere cu 40% y/y.

Totodata, EBITDA (castigul inainte de dobanzi, rate, depreciere si amortizare, n.r.) a crescut cu 60%, de la 32,9 milioane de lei la 52,8 milioane de lei.

"Rezultatele din primele noua luni ale acestui an sunt in acord cu strategia noastra de a ne concentra pe cresterea eficientei business-urilor si imbunatatirea marjei de profit pentru toate companiile, in paralel cu procesul complex de integrare a ultimelor achizitii din Grup. In plus, eforturile noastre au fost directionate spre adaptarea ofertei in functie de evolutia segmentelor de piata carora ne adresam", a declarat Ioana Birta, director financiar al TeraPlast Group, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Divizia Steel, formata din TeraSteel Serbia, TeraSteel Romania si Depaco, a generat o cifra de afaceri de peste 350 milioane de lei, mai mult decat triplul valorii din perioada de referinta a anului trecut. Totodata, EBITDA diviziei a depasit dublul valorii din perioada ianuarie-septembrie 2017, ajungand la 31,7 milioane de lei (+120%). Vanzarile pe piete externe se afla la 40% din totalul productiei.

Divizia de Mase Plastice, care inglobeaza productia sistemelor de instalatii din PVC, polietilena si polipropilena, a tamplariei termoizolante si a granulelor din PVC, a inregistrat in primele noua luni din 2018 vanzari de 240,5 milioane de lei si o valoare a indicatorului EBITDA de 21 milioane de lei, in crestere cu 33%, respectiv 14%, comparativ cu acelasi interval din 2017.

"TeraPlast Group isi propune sa continue dezvoltarea prin investitii, in luna septembrie depunand trei proiecte, in valoare de 15 milioane de euro, prin Schema de ajutor de stat pentru stimularea investitiilor cu impact major in economie. Investitiile vizeaza achizitia de utilaje si echipamente pentru cresterea capacitatii de productie pentru produsele existene, diversificarea portofoliului si infiintarea de noi unitati de productie in cadrul a trei companii din Grup - TeraPlast, Depaco si TeraGlass. In contextul aprobarii, proiectele vor crea 159 de noi locuri de munca", se precizeaza in comunicatul companiei.

Grupul TeraPlast a deschis, in octombrie 2017, TeraSteel Serbia, prima fabrica aflata integral in proprietatea unei firme romanesti, inaugurata dupa 1990.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri