Actionarii Engie au votat impotriva propunerii Fondului Proprietatea (FP) de listare a participatiei sale detinute in companie.

„Fondul Proprietatea este dezamagit de decizia luata de actionarul majoritar al companiei Engie SA, Romania Gas Holding B.V., de a se opune listarii companiei. Statul roman s-a abtinut sa voteze acest punct de pe ordinea de zi. Listarea ar fi reprezentat o oportunitate importanta pentru Engie SA de a dovedi ca respecta cele mai inalte standarde de transparenta, cerinta obligatorie pentru orice companie cotata la bursa, in timp ce accesarea pietei de capital ar fi oferit un castig major in plan reputational pentru companie”, mentioneaza, intr-un comunicat de presa, Johan Meyer, managerul Fondul Proprietatea.

Acesta subliniaza ca listarea unei societati mari precum Engie SA, ar fi contribuit semnificativ la dezvoltarea pietei locale de capital, prin cresterea dimensiunii si lichiditatii sale, avand in vedere ca Fondul Proprietatea ar fi plasat intregul sau pachet in oferta publica propusa.

„Listarea propusa ar fi putut fi un nou pas inainte spre obtinerea statutului de piata emergenta de catre Romania, care ar fi benefic pentru toate companiile cotate la bursa, cat si pentru intreaga economie romaneasca. Suntem increzatori ca toate avantajele care decurg din listarea la bursa vor determina Engie SA si statul roman sa isi reconsidere pozitia in viitor”, a mai adaugat Johan Meyer.

Grupul francez Engie (fost GFD Suez) controleaza 51% din actiunile Engie Romania prin intermediul mai multor firme din grup, statul roman detine aproape 37% din actiuni, in vreme ce Fondul Proprietatea are in portofoliu 11,99% din actiunile distribuitorului de gaze.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri