Fondul Proprietatea (FP) critica Ministerul Transporturilor pentru numirea in Consiliul de Administratie al Portului Constanta a patru noi membri fara a comunica, in prealabil, nici macar numele candidatilor.

“In pofida faptului ca Fondul Proprietatea a semnalat aceste incalcari ale transparentei inainte de AGA, Ministerul Transporturilor, actionarul majoritar al APM, a mers mai departe cu decizia de a numi noi membri ai Consiliului de Administratie si nu a respectat legislatia guvernantei corporative, care este in vigoare”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Fondul Proprietatea.

Componenta actuala a Consiliului include doi directori executivi ai companiei, in timp ce doi alti membri se afla, in opina Fondului Proprietatea, intr-un potential conflict de interese, date fiind locurile lor de munca si afilierea profesionala.

“Fondul Proprietatea nu a primit inaintea AGA nicio informatie privitoare la candidatii pentru Consiliul de Administratie al APM, ceea ce a dovedit inca o data lipsa totala de bunacredinta a Ministerului Transporturilor de a se supune obligatiilor legale privind transparenta. Mai mult, dintre cei 4 noi membri numiti, 3 au activat deja ca membri interimari in board, o situatie care ridica serioase intrebari privind corectitudinea procesului de selectie”, a declarat Johan Meyer, managerul Fondul Proprietatea.

Fondul Proprietatea isi reafirma hotararea de a folosi toate mijloacele legale aflate la dispozitia sa pentru a proteja interesele companiei si respectarea drepturilor actionarilor minoritari conferite de lege.

Cine sunt noii membri din Consiliul de Administratie Portul Constanta

Potrivit hotararii Adunarii Generale a Actionarilor din data de 17 decembrie, cei patru noi membri ai Consiliului de administratie sunt Elena Petrascu, Mircea Burlacu, Daniela Serban si Ghiorghe Batrinca. Fondul Proprietatea nu s-a prezentat la Adunarea Generala a Actionarilor, singurul prezent fiind reprezentantul Ministerului Transporturilor, care controleaza 80% din companie. FP detine 20% din actiunile Portului Constanta.

Elena Petrascu a ocupat functia de director general al Postei Romane din octombrie 2017 pana in februarie 2018, cand a demisionat ca urmare a numirii ca secretar general la Ministerul Transporturilor.

Mircea Burlacu este presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare, iar Ghiorghe Batrinca este angajat in cadrul firmei de transport maritim MUR Shipping.

Daniela Serban ocupa functia de director economic al Portului Constanta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri